• Talafou

Tala'aga O Letterman Jackets

E te iloa le mea e foliga manaia ai tagata?Mata tioata, ae afai o oe o se tagata e sili atu ona patino o se aoga maualuga, kolisi poʻo se iunivesite ma e te manaʻo e faʻaali atu i lau vasega o oe o le tagata sili ona mataʻutia o loʻo i ai, e tasi lava le auala e fai ai ma o se peleue Letterman. .

O peleue Letterman e taʻua foʻi o peleue tusi ma peleue varsity, o mea lelei ia o fulufulu mamoe ma paʻu e te vaʻai atu i na jocks i le aʻoga o ofuina aʻo latou togi a latou lima maualuga ma gaoi au uo teine, ae a e vaʻai i le faiga o le peleue lava ia e matua manaia lava. manaia moni.O le uiga o la'u tala o fea na sau ai lenei manatu, ma aisea ua fai ai ma masani a tamaiti aoga.

O le peleue Letterman lelei e tau ile $200 - $300, ma afai e te mana'o e fa'aopoopo i ai ni fa'ailoga tusitusi masani i lou peleue, o le a avea ma isi tupe fa'aalu.Ae ui i lea, ou te manatu o nei mea uma e mafai ona faʻamatalaina pe a tatou vaʻavaʻai moni i le talafaasolopito o le peleue Letterman.

Tatou toe foi uma i tua i le tausaga na amata uma ai i le 1865. Na ta’u mai e o’u faiaoga o talafaasolopito ia te au o se mea fou, ae e leai.Ioe, o mea uma na ou mauaina e uiga i le talafaasolopito o le peleue Letterman e toe foʻi i le 1865 aua e foliga mai e leai se isi mea na tupu i lena taimi sei vagana ai le faaiuga o le taua a le malo.Na amata mai i Harvard, o lea ua tatou iloa pe aisea ua taugata tele ai peleue.E foliga mai, o le i ai i Harvard e le'i lava mo le 'au Pesipolo a le Iunivesite lea na amata su'isu'i se faiga faaPeretania tuai H i o latou toniga.E tatau i le au taaalo fetu ona tausia a latou toniga masani ae o le au taaalo e itiiti se mea na fai ae leai se mea e tatau ona toe faafoi atu.

I le sefulu tausaga mulimuli ane na amata ai e le au a le Harvard Football ona fai ni peleue mo a latou au taaalo.O peleue na sosolo atu i isi iunivesite ma faasolosolo malie atu ma a o faagasolo taimi na maua ai e le au taaalo le avanoa i le peleue lava ia ae o le au taaalo fetu na ofuina ni paʻu chenille faaopoopo ma sasa i o latou lima e faʻaalia ai lo latou faʻapitoa ma taunuʻuga.

O le ata muamua o faʻamaoniga o peleue Letterman i se aoga maualuga sa i le Phoenix Union High School's 1911 yearbook.O le peleue fulufulu ma le pa'u ua lauiloa nei na fa'aalia i le 1930. O le fulufulu mamoe ma le pa'u le peleue Letterman talu mai lena taimi ua sosolo atu i tua atu o a'oga ma iunivesite ma i faiga masani.O le tulaga fa'apitoa o le tusi ua fa'aitiitia ai fo'i so'o se tasi i so'o se kalapu talavou po'o fa'afiafiaga e mafai ona maua se tusi aloa'ia chenille mo latou peleue Letterman.O isi chenille patches o loʻo faʻapitoa lava i le taimi nei mo manumalo faʻapitoa ma taunuʻuga.

E pei o le ofuina o se ipu i ou luga.Masalo sa tatau ona latou taʻua o peleue faʻatauvaʻa….lelei, o se tala malie leaga.

O le ituaiga sili ona lauiloa o patch e faʻapipiʻi i luga o peleue Letterman o lechenille patch.O lea la, afai o loʻo e vaʻavaʻai e faʻatonu patches chenille masani mo au peleue Letterman e mafai ona e faʻatumu le pepa o upusii i luga o la matou upega tafaʻilagi ma o le a toe foʻi atu le matou sui faʻatau atu ia te oe ma se tau o le tau.

sdrtgfd


Taimi meli: Iul-31-2023