• Talafou

Aganu'u Su'i

E na o le tasi lava le fasi lalaga mai le Yuan Dynasty i le National Palace Museum i Taipei, ma o se talatuu o le Song Dynasty.O le faaputuga sa faaaoga e le Yuan sa fai si ma'ale'a, ma o su'i e le'i mafiafia e pei o le Fa'aupuga o Pese.O taʻitaʻi o le malo o Yuan na talitonu i le Lamaism, ma sa faʻaaogaina le lalagaina e le gata mo le teuteuina o laei lautele, ae faʻapea foi mo le gaosiga o faʻatagata Puta, sutra scrolls, fuʻa ma pulou o le monike.

O loʻo faʻatusalia e le Yuan Dynasty "Embroidered Dense Vajra Statue" faʻasaoina i le Potala Palace i Tibet, o loʻo i ai se faiga teuteu malosi.O le lalagaina na maua mai le tuugamau o Li Yu'an i le Yuan Dynasty i Shandong na maua na faia e ala i le faʻaogaina o le damask faʻaopoopo i suʻi eseese.O se lalagaina o fuga o palama i luga o se sakete, ma o petals e suʻiina e ala i le faʻaopopoina o le siliki ma le suʻeina, lea e tolu-dimensional.

O le valiina ma le lalagaina o le Ming Dynasty na atiina ae i le vaitaimi o Xuande.O le lalaga aupito sili ona fou o le aiga Ming sa sausau filo filo.O le lalagaina e faia i filo milo lua e faitaulia e pu vulu o le vulu sikuea sikuea, faʻatasi ai ma mamanu geometric poʻo le fugalaau autu o le faaputuga.

I le Qing Dynasty, o le tele o lalaga mo le faamasinoga a le emeperoa na tusia e le au vali o le Ruyi Hall o le Ofisa o le Maota, faamaonia ona auina atu lea i le tolu aʻoga suʻesuʻega i lalo o le pulega a Jiangnan Weaving, lea na faia ai le suʻega e tusa ai ma le mamanu.I le faaopoopo atu i le suʻega a le malo, sa i ai foʻi le tele o suʻega faʻapitonuʻu, e pei o le suʻega Lu, suʻega Guangdong, suʻega Hunan, suʻega Beijing, suʻega Su, ma sula Shu, taʻitasi ma ona uiga faʻapitonuʻu.Su, Shu, Yue ma Xiang na mulimuli ane taʻua o le "Four Famous Embroideries", lea na sili ona taʻutaʻua le suʻega Su.

I le vaitau o le su'iga Su, sa i ai le tele o su'i eseese, galuega su'i lelei, ma le poto fa'afetaui lanu.O le tele o faʻataʻitaʻiga na faia mo le faʻamanatuga, umi o le ola ma le manuia, aemaise lava mo fugalaau ma manulele, lea na sili ona lauiloa, ma o le au suʻe taʻutaʻua na oʻo mai i fafo.

I le tuai o Qing Dynasty ma le amataga o le Republican, ina ua maua le aʻoaʻoga i Sisifo i Sasaʻe, na aliaʻe ai galuega fou a Suzhou suʻesuʻe.I le vaitaimi o Guangxu, na taʻutaʻua ai Shen Yunzhi, le faletua o Yu Jue, i Suzhou mo ona tomai sili ona lelei i le suʻesuʻeina.Ina ua 30 ona tausaga, sa ia su'iina ata e valu o le "Eight Immortals Celebrating Longevity" e faamanatu ai le 70 tausaga o le Empress Dowager Cixi, ma sa tuuina atu i ai le "Fu" ma le "Shou".

Na su'iina e Shen le auala tuai ma ni manatu fou, fa'aalia le malamalama ma le lanu, ma fa'aaoga mea moni, ma fa'aalia uiga o le ata i Sisifo o Xiao Shen simulation i le lalagaina, fatuina o le "su'i fa'atusa", po'o le "su'i ata", ma su'i eseese ma se tolu. -tulaga uiga.

I aso nei, o lenei vaʻa matagofie ua uma ona alu i fafo ma avea ma vaaiga matagofie i luga o le tulaga faavaomalo.A fa'aogaina tomai fa'aleaganu'u i le tulaga fa'ailoga, e fuga mai i se auala uiga ese.O lo'o fa'aalia ai le mata'ina uiga ese o tu ma aga a le atunu'u.

I aso nei, ua toetoe lava i le atunuu atoa le lalagaina o Saina.Suzhou embroidery, Hunan Hunan embroidery, Sichuan Shu embroidery ma Guangdong Guangdong embroidery ua lauiloa o le fa lauiloa o Saina.O galuega fa'akomepiuta o faatufugaga ua atina'e e o'o mai i le taimi nei, ua mae'a lelei ma lavelave.

esdyr (1)
esdyr (3)
esdyr (2)
esdyr (4)

Taimi meli: Mati-15-2023